Direktlänk till inlägg 3 september 2010

Nyfärgat

Av Bente - 3 september 2010 15:02

Så har jag äntligen haft tid att färga garn med färgerna jag köpte på kursen Jeba kallvattenfärger från Karin som hade kursen.

Färgade helt enfärgat med den röda färgen ingen blandning alls denna gången. Är ett garn blandat ull/alpakka/akryl i lika delar som jag köpte billigt för några år sedan men aldrig gillat den där lite gula naturfärgen. Det blev riktigt bra tycker jag,lite melerad effekt då syntettråden inte tog upp färg och de två andra trådarna tog upp olika mycket färg. Blev lite blekare än jag hade hoppats på ,gjorde en liten provfärgning först och den blev lite intensivare ,tog kanske för lite färg. Kul var det och ser framemot att sticka i det ,en storkofta ska det bli ,har 15 härvor.

Har även provat att färga en färdig tröja men den blev inte bra så jag har gjort om det så det ska bli spännande i morgon och se hur den ser ut.       

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bente - 31 oktober 2011 11:47


Tack Lucretia för mitt fina paket . Garn i mina älsklingsfärger ,choklad och te som jag gillar . Ett fint kort som också. Funderar över om det ska bli sockar ,vantar eller sjal av garnet.   ...

Av Bente - 8 oktober 2011 21:00


På väg hem från apoteket där jag handlat medikamenter för att kurera min förkylning, gick jag förbi garnaffären som fått ny ägare. Givetvis var jag tvungen att titta i . I fyndkorgen hittade jag  Teetee elegant för 15 kr. Köpte 4 härvor igrönt ,den e...

Av Bente - 4 oktober 2011 17:08


Den här sjalen stickar jag på nu. Har gjort klart en mössa till dottern men har ingen bild. Stickar även en mössa till en kollegas dotter ,i akrylgarn enlig önskemål men usch vad det gnisslar. Har precis skickat iväg mitt paket till sockgarnsbytet ,h...

Av Bente - 30 augusti 2011 19:25

Kan man verkligen bli det?? Har inte haft någon större inspriation senaste veckorna . Har stickat färdigt de hysteriska sockorna , påbörjat Sitter och kollar mönster och hittar hela tiden saker jag vill göra men inget som klickar helt. Har tom köpt e...

Av Bente - 30 augusti 2011 19:23

http://kamolini.blogspot.com/2011/08/bloggen-2-ar.html?showComment=1314724877571#c2708687569985279534 Gå till kamolinis fina blogg och var med i utlottningen av det härliga höstpaketet. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se